Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal'ın girişimleri ile Anadolu Üniversitesi, 2020-2024 eğitim-öğretim yılları arasında uluslararası alandaki yükseköğretim hizmetlerini artan ölçüde genişletti. Bu dönemde üniversitenin yükseköğretim hizmeti verdiği ülke sayısı 28'den 46'ya çıkarıldı. Açıköğretim Sisteminin Ortadoğu’da daha çok ülkeye ve Orta Asya gibi yeni coğrafyalara hizmet sunması için İran’nın Tahran ve Tebriz, Uganda’nın Kampala, Azerbaycan’nınKarabağ, Özbekistan’nın Taşkent ve Semerkant, Senegal’in Dakar, Lübnan’nın Beyrut, Irak’ın Bağdat, Ürdün’ün Amman, Kazakistan’nın Almatı, Astana ve Türkistan, Kırgızistan’nın Bişkek, Bulgaristan’nın Sofya, Macaristan’nın Budapeşte ve Avustralya’nın Sydney şehirlerinde sınav merkezleri açıldı.
Açıköğretim Sistemi 46 ülkede
Anadolu Üniversitesi, açık ve uzaktan öğretim alanında 40 yılı aşkın tecrübesiyle bu hizmetleri sunma konusunda öne çıkan bir konumda bulunuyor. Bu girişimlerin merkezinde ise özellikle Orta Asya Programları ile Türk Dünyası coğrafyasının tamamına nitelikli yükseköğretim hizmetlerini ulaştırmak yer aldı. Rektör Erdal başlattığı “Orta Asya Açılımı” ile bu süreçte, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan gibi ülkelere de yükseköğretim hizmetlerini ulaştırarak Türk Dünyası’nın üniversitesi olma misyonunu güçlendirdi. Bu kapsamda, Kazakistan’da Almatı, Astana ve Türkistan, Kırgızistan’da Bişkek, Özbekistan’daTaşkent ve Semerkant’ta öğrenci kabulü ve eğitim süreçleri başarıyla sürdürülmeye başlandı.
Rektör Erdal'ın öncülüğünde gerçekleştirilen bu adımlar, üniversitenin uluslararası alandaki etkinliğini artırmak ve soydaşlarımıza nitelikli yükseköğretim imkânları sunmak amacını taşıyor.